Terítéken az útügyi igazgatás

2024.02.27. 15:46 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Pest Vármegyei Kormányhivatal Magyar Ügyvédi Kamara által akkreditált képzéssorozatán már mintegy hétszázan vettek részt a pesti Vármegyeházán.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal a Magyar Ügyvédi Kamaránál a teljes akkreditációt kérte, így nemcsak a saját kollégáinknak tarthatunk előadásokat, hanem nagy szeretettel várjuk konferenciáinkra az ügyvédeket, jogtanácsosokat és mindenkit, aki a meghirdetett téma iránt érdeklődik.

A Kormányhivatal 2020. szeptember 1-jétől számos képzésnek adott már helyet, segítve az ügyvédek és jogtanácsosok munkáját a hatósági ügyek megismerésében. Az első képzési eseményre „Társasházak az ingatlanügyi hatóság gyakorlatában” címmel 2020. november 4-én került sor, melyet közel ötszörös túljelentkezés mellett, telt házas előadással rendeztünk meg. Ezen a rendezvényen a járványügyi óvintézkedések betartására figyelemmel csak 55 fő tudott részt venni, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel a képzést még kétszer, 2021. július 7-ére és 2021. július 8-ára is meghirdette Kormányhivatalunk. Emellett tartottunk már építésügyi, fogyasztóvédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti tárgyköröket érintő előadásokat is.

Kép

2024. február 22-én tizedik alkalommal szervezte meg a Pest Vármegyei Kormányhivatal a képzési eseményt, amely során az útügyi igazgatás alapjait ismerhették meg az érdeklődők.    

A közlekedésfelügyeleti program résztvevőit Pest vármegye főispánja köszöntötte. Tarnai Richárd emlékeztetett arra, hogy a Pest Vármegyei Kormányhivatal az egyetlen olyan kormányhivatal, amely a Magyar Ügyvédi Kamaránál képzési helyszínként akkreditációval rendelkezik. A főispán kiemelte, hogy különösen fontosnak tartja az információátadást, mert az érintettek így jobban megismerhetik a vonatkozó eljárásrendet és az irányadó jogszabályi kereteket.

Kép

Tóth Sándor, a Közlekedésfelügyeleti Főosztály vezetője a járműforgalmi, járműműszaki és útügyi osztályok működését mutatta be. Ezt követően beszélt a közutak, illetve a közforgalom elől elzárt és el nem zárt magánutak ismertetőjegyeiről. Emellett szót ejtett az utak és járdák elhelyezkedéséről, valamint az utakkal kapcsolatos szereplők és az útcsatlakozások szerepéről is. Tóth Sándor főosztályvezető elgondolkodtató kérdésekkel vonta be hallgatóságát egy-egy problémakörbe. A főosztályvezető a KRESZ változásaira is felhívta a figyelmet. Hangsúlyozta, a közúthasználat esetében a közlekedésbiztonság a legfontosabb szempont, amelyet a hatóságok kiemelten ellenőriznek.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal