A TeSzedd!-hez csatlakozott a Pest Vármegyei Kormányhivatal

2024.04.23. 11:25 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Április 22-e, a Föld napja alkalmából több szervezeti egység is részt vett az akcióban.

 

Kép

Hazánk legnagyobb szemétszedési programjának, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! rendezvénysorozatának keretében Tarnai Richárd főispán kollégáival a vármegye  kijelölt pontján mintegy hatvan zsák hulladékot gyűjtött össze. 

A Föld napján a kormányhivatal is szeretné felhívni a figyelmet a minket körülvevő természeti környezetre. Ez az egy bolygó van, ahol élhetünk. Szeressük és vigyázzunk rá!

Ebből az alkalomból a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívta  fel a figyelmet a keresztény ember “Földünkért, közvetlen környezetünkért viselt felelősségére”.

Földünket a jövő generációk számára is meg kell óvnunk; ahogy a szállóigévé vált mondás is tartja: a Földet nem őseinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Vigyázzunk rá, de ne csak a Föld napján! 

Kép

Az akció az illegális hulladék-elhelyezés megelőzésének és megszüntetésének fontosságára is rávilágít, emellett a környezettudatosságot is erősíti. Mindez illeszkedik a kormányzati intézkedésekhez is, amelyek hozzájárulnak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez és a hulladékból érték teremtéséhez. Az illegális szemétlerakatok helyszínének beazonosítását a HulladékRadar applikáció segíti, amelyet már több mint 31 ezer felhasználó töltött le.

Az idén 12. alkalommal megrendezendő TeSzedd! akció a Föld napján, április 22-én indul és - a Fenntarthatósági Témahét rendezvénysorozattal párhuzamosan - április 28-ig tart. A programhoz találkozási pont regisztrálásával koordinátorként, vagy már meglévő találkozási ponthoz önkéntesként is lehet csatlakozni.

 

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal