Újabb eszközzel gyarapodott a MATASZ Pest Vármegyei Szervezete

2024.05.29. 10:56 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Tarnai Richárd, a Pest Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke célkaput adományozott a Magyar Tartalékosok Szövetsége Pest Vármegyei Szervezetének.

 

Kép
MATASZ célkapu átadás 2 PVKH

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Vármegyei Szervezetének programjai sorában kiemelt helyet foglalnak el a különböző kitelepülésekkel járó családi, sport- és toborzó napok. A közösségépítő céllal rendezett programok mellett a honvédelmi ifjúsági nevelés is fontos szerepet kap.

A tavasz és a jó idő beköszöntével egyre több szabadtéri esemény valósítható meg (sportversenyek, íjászati bemutatók vagy akár főzőversenyek). A rendezvények sikeréhez ilyenkor nem csak a tartalmas programok járulnak hozzá, hanem a lebonyolításukhoz rendelkezésre álló olyan eszközök is, amelyek a vármegyei szervezet saját arculati elemeit, logóját és elnevezését is magukon hordozzák.

Immár hagyományosnak mondható, hogy a Pest Vármegyei Területi Védelmi Bizottság minden évben támogatja a MATASZ Pest Vármegyei Szervezetét különböző eszközökkel, pl. áramfejlesztő, ismeretterjesztő tablók, sportszerek stb. Figyelembe véve a felmerülő igényeket; idén nagyméretű, felfújható célkapuval gyarapodott az eszközpark.

Tarnai Richárd elnök adta át a célkaput, amelyet a jövőbeli remények szerint nem csak a honvédelmi napok versenyein, de számos más kitelepülésen is eredményesen lehet majd használni. Az átadáson jelen volt még a Pest Vármegyei Területi Védelmi Bizottság részéről Gyenge Emil alezredes titkárhelyettes, valamint köszönetét fejezte ki a MATASZ Pest Vármegyei Szervezetének elnöke: Bíró Sándor nyugállományú rendőr ezredes és az alelnök: Bagi László tartalékos ezredes.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal