Ülésezett a Pest Vármegyei Államigazgatási Kollégium

2023.05.11. 15:50 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A résztvevők 2019 óta először tarthattak személyes jelenléti értekezletet.

Tarnai Richárd főispán rövid köszöntőjét a napirendi pontok elfogadása követte. Az ülésen mutatkozott be Lauda Zoltán rendőr dandártábornok, Pest Vármegye újonnan kinevezett rendőrfőkapitánya, aki további konstruktív együttműködésre tett ígéretet.

Pilz Tamás, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri biztosa a kormány bürokráciacsökkentő törekvéseit ismertette, amelytől az állam működésének észszerűbbé válását remélik. Kiemelte, az egyszerűsítésre minden területen lehetőség van és az állampolgárok már a közeljövőben is érezhetően könnyebben fogják tudni intézni ügyeiket.

Kép

Nagy Balázs István bv. ezredes, a Váci Fegyház és Börtön parancsnoka a strukturális reformintézkedéseket mutatta be, amely alapján 5 agglomerációs régióra osztották az országot a büntetés-végrehajtási szervezet hatékonyabb működése érdekében. Pest vármegye a fekvése révén két régióhoz is tartozik. Az intézmény vezetője röviden vázolta a munkáltatással, oktatással és önellátással kapcsolatos fejlesztéseket is.

Till Szabolcs Péter ezredes, a Védelmi Igazgatási Hivatal vezető hivatali főtanácsosa a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásának biztonságpolitikai, jogi és közigazgatási hátterét részletezte. Elmondta, válságmentes időszakokban is van feladata a hivatalnak, mert a kormányzati szempontból reagálást igénylő feladatokat a nemzeti ellenálló képesség, a hatékony válságkezelés érdekében jól előkészítetten kell összehangolni.

Kép

A szakmai találkozón Tóth Csaba, a Pest Vármegyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője az uniós és hazai költségvetést érintő hatósági feladatokról és a vármegyékkel meglévő jó szakmai együttműködésről is beszélt.

Tóth Sándor, a Közlekedésfelügyeleti Főosztály vezetője gyakorlati példákon keresztül szemléltette a közlekedési ellenőrzések szükségességét.

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal