Vállalkozóvá válást elősegítő támogató program indul Pest vármegyében

2024.08.15. 13:01 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

A Pest Vármegyei Kormányhivatal programjának célja a Pest vármegyében nyilvántartott 30 és 64 év közötti regisztrált álláskeresők és inaktívak munkaerő-piaci helyzetének javítása a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás nyújtása révén.

A TOP_Plusz-3.1.1-21-PT1-2022-00001 Pest vármegyei foglalkoztatási–gazdaságfejlesztési együttműködések elnevezésű munkaerő-piaci programban az vehet részt, aki a járási hivatal foglalkoztatási osztályán legalább két hónapja álláskeresőként nyilvántartott ügyfél, illetve aki önmaga foglalkoztatását főállású vállalkozás indításával kívánja megvalósítani.

Ennek keretében 30 és 64 év közötti regisztrált álláskeresők, vagy korábban inaktív álláskeresők támogatására van lehetőség, akik a programba vonáskor az alábbi vármegyei célcsoportok valamelyikének megfelelnek:

  • Inaktívak vagy
  • 50 év feletti regisztrált álláskeresők vagy
  • 30 év feletti álláskereső nők, akik egyedülállóak vagy egy, illetve több gyermeket nevelnek.

A kormányhivatal egy hónap időtartamú, a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek, ismeretek megszerzésére irányuló csoportos foglalkozást szervez 2024. szeptember 2-tól október 2-ig. A támogatás igénylésének feltétele – a szolgáltatásban történő részvétel mellett – elfogadott üzleti terv benyújtása.

A szolgáltatásban való részvételre jelentkezni 2024. augusztus 21-től augusztus 30-ig személyesen, a jelentkezőt álláskeresőként nyilvántartó járási hivatal foglalkoztatási osztályán van lehetőség a mellékelt jelentkezési lap benyújtásával.

A szolgáltatásba történő jelentkezés feltételeiről részletes információ a https://munka.hu/ oldalon is megtalálható.

Dokumentum címke (kategória, típus)
Tájékoztatók
Dokumentum admin címke
Dokumentum forrása
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal