Várakozás az érkezésre

2023.12.01. 10:48 | Pest Vármegyei Kormányhivatal

Gyertyagyújtással kezdődött a nap a Pest Vármegyei Kormányhivatalban, ahol többéves hagyományt követve idén is közösen ünnepeltek a munkatársak az első adventi vasárnap előtti pénteken.

A Vármegyeházán advent előtti közös gyertyagyújtásra gyűltek össze a munkatársak, amellyel elkezdődött a Pest Vármegyei Kormányhivatal karácsony előtti hetekben immár hagyományosan megtartott rövid ünnepségsorozata. Az advent érkezést jelent, a heteken át tartó időszak pedig arra ad lehetőséget, hogy várakozzunk az érkezőre.

Kép

Gyertyagyújtás előtt Radich Orsolya főigazgató köszöntötte a munkatársakat, és előre is megköszönte a szolgálatot azoknak, akik ünnepivé teszik majd a várakozási időszak egy-egy pillanatát a többiek számára a kormányhivatalban. Elmondta, a várakozás és a vágyakozás ideje az advent. Vágyakozunk a csendre, békességre, a családunk körében eltöltött időre, a gyógyulásra. Gyökössy Endre gondolatait idézve azzal biztatott, ha a mélységekből fölemelkedve újra tudunk várni is valamit másoktól és önmagunktól, és az ünnep szépségei mellett a karácsony misztériumára, örömére is várakozunk, akkor ez a készületi időszak gyógyító erővé fog válni számunkra.

A Pest Vármegyei Kormányhivatalban karácsonyig a gyertyagyújtás mellett énekekkel és versekkel, kiállítás-vezetéssel, Luca-napi vásárral készülnek a munkatársak számára, gyermekeiknek pedig Mikulás-ünnepséggel kedveskednek.

Kép
Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal