Aktuális kérdésekről tartottak értekezletet a vármegye jegyzőinek

2024.02.15. 13:17 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Vas Vármegyei Kormányhivatal szervezésében tartottak jegyzői fórumot Szombathelyen a Megyeházán. Az értekezleten a 2024-es önkormányzati választásokkal kapcsolatos feladatokról hangzottak el előadások.

Kép

A szakmai fórum résztvevőit Vámos Zoltán főispán köszöntötte, ezt követően Dr. Dukai Miklós, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára előadásában a nyári önkormányzati választások kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy június 9-e és október elseje közötti négy hónap jogi értelemben nem lesz átmeneti időszak. Így a 2019-ben megválasztott polgármesterek és képviselők a mandátumukat kitöltik, a június 9-én megválasztottak pedig október elsejével kezdik meg majd az új ciklusban a munkájukat.

Zsolnai Gabriella a Magyar Államkincstár Hálozatirányításért Felelős Elnökhelyettese a helyi önkormányzati választásokkal kapcsolatos feladatokat ismertette.

Kisgergely István az Állami Számvevőszék Államháztartás helyi szintjét ellenőrző igazgatója az Állami Számvevőszék feladatkörébe tartozó aktuális kérdésekről beszélt, különös tekintettel a helyi önkormányzatok vonatkozásában.

Az utolsó előadás pedig gyakorlati tudnivalókról tájékoztatta a jelenlévőket, a választási feladatok „IT szemmel” című prezentációt Keringer Zsolt a Vas Vármegyei Kormányhivatal Informatikai Főosztályának a vezetője tartotta. 

A kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse a jegyzők, az önkormányzatok munkáját, tájékoztatással, fórumokkal támogassa a feladatellátásukat. A szakmai értekezlet is ezt a célt szolgálta, köszönjük a hasznos előadásokat és a települések képviselőinek a részvételt!

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal