Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Angolból érettségiznek a legtöbben ősszel

2024.10.10. 14:55 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Hamarosan számot adnak tudásukról a diákok. Október 11-én elkezdődnek Vas vármegyében is az őszi érettségi vizsgák.

Szeptember 5-én lezárult a jelentkezés az őszi érettségi vizsgákra. A Vas Vármegyei Kormányhivatal szervezésében 266 tanuló emelt szinten, 277 pedig középszintű vizsgán ad számot tudásáról a következő hetekben. 

Ősszel lehet utoljára az ágazati és az ágazaton belüli szakmai tárgyakból vizsgát tenni. Vármegyénkben informatikai, automatikai, elektronikai és közgazdasági ismeretekből is tartanak vizsgát.

A vármegyében az írásbeli érettségit október 11-25. között tartják. Az emelt szintű szóbeli megmérettetés november 7-11., míg a középszintű november 18-22. között lesz. A három vasi vizsgahelyszín: a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a VVSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum.

A fiatalok körében az angol jelenleg a legnépszerűbb idegen nyelv. A 153 középszintű vizsgából 151 előrehozott, amelyből magas arányban fognak majd a diákok a rendes érettségi vizsgaidőszakukban - a középfokú nyelvvizsga reményében - emelt szinten vizsgázni.

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal