Fókuszban a téli felkészülés

2023.11.02. 08:40 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság október 31-én tartotta félévi ülését, ahol áttekintették a következő időszak feladatait.

Az ülés elején Vámos Zoltán főispán, a bizottság elnöke gratulált Majthényi Lászlónak, a Vas Vármegyei Közgyűlés Elnökének, akit Magyarország Honvédelmi minisztere október 23-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával tüntetett ki.

A bizottság elnöke tájékoztatta a tagokat az elmúlt időszak óta végzett védelmi és biztonsági igazgatási tevékenységről, döntöttek a 2024. évi feladat- és pénzügyi terv elfogadásáról, valamint a szervezeti és működési szabályzat módosításáról.

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese, Böröcz Miklós a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas vármegyei igazgatója és Rabi László a Magyar Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. üzemmérnöke a téli időjárási helyzetre való felkészülés feladatairól, az eddig végrehajtott tevékenységekről számolt be.

A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály képviseletében Csontos Balázs alezredes, a Magyar Honvédség katonai igazgatási szerve részéről Soós Gyula alezredes tartottak tájékoztatót.

A 2023 augusztus eleji, a Rábán és a mellékvizein levonult árvízi helyzet kezelésről, annak tapasztalatairól Gaál Róbert és Németh József vízügyi igazgatók tájékoztatták a bizottság tagjait.

A vármegyei katasztrófavédelmi igazgató több, a katasztrófavédelmet érintő témakörben adott tájékoztatást.

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal