Gondolat-fákat ültettünk Csöngén és Kenyeriben

2024.10.17. 20:21 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Vas Vármegyei Kormányhivatal az elsők között csatlakozott az ott élők kezdeményezéséhez.

 

Még látszanak a szeptemberi tűzvész nyomai, mindenütt kormos fatörzsek, elszenesedett faágak szegélyezik a Csöngéről Kenyeri felé vezető utat. Ebben a tűzben nem csak fák, növények, hanem az erdő faunája, kisállatok, nagyvadak és otthonaik is elpusztultak. 

Kép

A Vas Vármegyei Kormányhivatal végigkísérte a tragédiát és az elsők között csatlakozott ahhoz a faültetési akcióhoz, amelynek célja az volt, hogy emléket állítson a Csönge és Kenyeri határában pusztító tűznek, valamint az ott elpusztult élővilágnak.

Október 17-én a kormányhivatal - eleget téve ígéretének - nagy csapattal vágott neki a feladatnak: a két településen, több helyszínen összesen 50 fát ültettek el annak reményében, hogy ezzel visszaadhatnak valamit a természetnek mindabból, amit a lángok felemésztettek. 

A tavalyi évben indított Együtt a Zöldebb Vas Vármegyéért programunk helyszínválasztásában idén különleges szempontok is szerepet játszottak. A természet védelme mellett idén a Csönge-Kenyeri kapcsán tapasztalt összefogásnak emléket kívántunk állítani. Ezért csatlakoztunk a közösségi médiában indult „Egy Fa a Tűzvész Emlékére” kezdeményezéshez munkatársainkkal a két településen elültetett 25-25 fával.

Kép
Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal