Közszolgálati ügyintézőket képez a kormányhivatal

2023.09.05. 15:52 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Vas Vármegyei Kormányhivatal és a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium közös projektjében az idei tanévben 16 tanuló kezdte meg a közszolgálati ügyintézői képzését.

Kép

A képzés a Megyeháza Dísztermében tartott megnyitóval kezdődött, ahol dr. Orbán István, a kormányhivatal igazgatója köszöntőjében kiemelte: amikor majd a diákok belépnek a gyakorlati helyükre, egy élő szervezet, rendszer részei lesznek, ahol találkozhatnak az ügyféli kommunikáció rejtelmeivel, megismerkedhetnek olyan folyamatláncokkal, mint például az ügyiratkezelés, vagy a hatósági ügyek intézése. 

„Bízom benne, hogy ezeknek a képességeknek az elsajátítása mellett hasznos tapasztalatokat szereznek és értékes emberi kapcsolatokra is lelnek. Ehhez kívánok Önöknek sok sikert és jó munkát” – zárta szavait dr. Orbán István. 

A tanulók egy előadáson keresztül bepillantást nyertek a kormányhivatal szervezeti felépítésébe, tevékenységébe, majd az adminisztrációs feladatok elvégzése után munkavédelmi oktatáson vettek részt. 

A Savaria Technikum és Kollégium 13. évfolyamos diákjai a kormányhivatal főosztályainál és járási hivatalainál heti két napban sajátítják el a közigazgatási ismereteket. 
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal