Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült Ágh Ernőné

2024.03.14. 15:32 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést adományozott Ágh Ernőnének. A kormányhivatal nyugalmazott főigazgatója a kitüntetést a Pesti Vígadó dísztermében megrendezett ünnepségen vette át.
 

Ágh Ernőné tizenkét és fél évig töltötte be a Vas Vármegyei Kormányhivatal főigazgatói pozícióját. Ezen időszakban az államigazgatás reformjának hatására a szervezet folyamatos átalakuláson ment keresztül, emiatt újabb és újabb kihívásokkal kellett szembenéznie. Ágh Ernőné mindvégig változatlan tetterővel teljesítette ezeket a feladatokat, megfelelve az elvárásoknak. Hatalmas munkabírása példaként szolgált az őt körülvevő és segítő munkatársaknak.

A hivatal vezetésében a különböző szakmai területek problémáinak és igényeinek megismerésére való törekvés jellemezte, döntéseiben a komplex gondolkodása és maximalizmusa tükröződött. 

Vámos Zoltán főispán felterjesztésére Ágh Ernőné több évtizedes – példaértékű, magas fokú elhivatottsággal végzett – kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült. A díjat a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen a kormányhivatal korábbi főigazgatójának Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter adta át. 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal