Magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napot tartanak Szombathelyen

2024.08.22. 14:05 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Személyre szóló nyugdíjtanácsadást kaphatnak az előzetesen jelentkező ügyfelek.

A Magyar Államkincstár és a Pensionsversicherungsanstalt osztrák nyugdíjbiztosítási szerv idén szeptemberben is magyar–osztrák nyugdíjtanácsadó napot szervez Szombathelyen.

A rendezvényt azoknak ajánljuk, akik Magyarországon és Ausztriában is dolgoztak alkalmazottként vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím (pl. gyermeknevelés) alapján szereztek magyar és osztrák nyugdíjjogosultságot.

A tanácsadó napon ott lesz Budapest Főváros Kormányhivatala, a Magyar Államkincstár és a Pensionsversicherungsanstalt képviselője, így az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a magyar és az osztrák nyugdíjjogosultság feltételeiről és az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

Időpont: 2024. szeptember 4. (szerda), 9:00-16:00 óra között

Helyszín: 9700 Szombathely, Kőszegi u. 36-40.; Vas Vármegyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály

A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, ezt a +36 1 270-8108-as telefonszámon, vagy a konzultacio@allamkincstar.gov.hu elektronikus levelezési címen lehet megtenni.

Az e-mailen keresztül érkező időpont kérést követően a Magyar Államkincstár munkatársa a pontos időpont egyeztetés miatt felveszi az érdeklődőkkel a kapcsolatot.
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal