Magyar-osztrák Nyugdíjtanácsadó Napot tartottak Szombathelyen

2023.09.06. 16:31 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaptak a magyar és osztrák érintettségű nyugdíjjogosultság feltételeiről, valamit az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

A tanácsadó napon jelen volt a nemzetközi nyugdíjügyekben eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala, a Magyar Államkincstár és az osztrák nyugdíjbiztosítási szerv képviselője is.

Dr. Krecskó Erika, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály vezetője elmondta: a tanácsadó nap iránt élénk volt az érdeklődés, a középkorúaktól egészen a nyugdíj előtt állókig. A fiatalabbak a lehetőségeikről, az idősebbeknél pedig konkrét, folyamatban levő ügyekről kérdezték a szakembereket. 

A kormányhivatal nyugdíjbiztosítási osztályán tartott rendezvény azoknak szólt, akik Magyarországon és Ausztriában alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgoznak/dolgoztak és egyéb jogcím (például gyermeknevelés) alapján szereztek a két országban nyugdíjjogosultságot.

A nagy sikerre való tekintettel a szervezők már most jelezték, hogy jövőre is célszerű lenne Szombathelyen magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napot tartani.
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal