Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Március 15-e alkalmából kitüntetést kapott Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin és Both Gyula

2024.03.14. 19:00 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Vas Vármegyei Kormányhivatal két munkatársa is elismerésben részesült. 

Vas Vármegye Szolgálatáért Közigazgatási Tagozata díjban részesült Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin

Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin szakmai pályafutását az Állatorvostudományi Egyetemen kezdte, rövid ideig a szövettani laborban előkészítő feladatok ellátásával foglalkozott, majd állatorvosként a Szombathelyi Állami Tangazdaságnál helyezkedett el.

A kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztályán élelmiszerbiztonsági igazgatóhelyettes, élelmiszerhigiénikus szakállatorvos, osztályvezető, majd 2022. március 1-jétől főosztályvezető, Vas vármegye főállatorvosa. 

Több évtizedes kiemelkedő szakmai munkájával és jelentős teljesítményével járult hozzá a vármegye területén az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi jogszabályok betartásához, betartatásához és a hatósági intézkedések hatékony megvalósításához. 

Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin olyan személyiség, akinek erkölcsi mércéje önmagával és másokkal szemben is egyaránt magas. Állatorvosi, illetve vezetői szolgálatát mély szakmai elkötelezettség, kiemelkedő felkészültség, nagy munkabírás, valamint kiváló szervező- és kapcsolatteremtő készség jellemzi. 

Vas Vármegye Közgyűlése Vasegerszegen, a Művelődési Házban tartott ünnepi ülésen Vas Vármegye Szolgálatáért Közigazgatási Tagozata díjban részesítette Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalint.

 

Vas vármegye mezőgazdaságért-díjat kapott Both Gyula

Both Gyula 1992 óta foglalkozik a dísznövények védelmével. A közterületek kártevőit szinte naprakészen nyomon követi és az új kártevőket a médián keresztül, valamint országos előadásokon publikálja. A Díszfaiskola 1996. tankönyv társszerzője. Egészségügyi gázmesterként a növényvédelmi kártevők közegészségügyi jelentőségével is folyamatosan foglalkozik. A fiatalok szakmai fejlődését diplomadolgozatok írásánál konzulensként, valamint államvizsga bizottsági tagként szakmai tanácsokkal segíti.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Vármegyei Területi Szervezetének 2013-2021 között volt az elnöke. Vezetése alatt a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara a gazdálkodók széleskörű információval való ellátását tűzte ki célul. Az általa létrehozott kétnapos szakmai konferencia a vármegye egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye.

A kártevők felismeréséhez a károk felméréséhez szükséges programok kifejlesztésében Both Gyula úttörő feladatot vállalt, ezek egyedülállók az informatikai piacon. 

Both Gyulát, a kormányhivatal növényvédelmi szakügyintézőjét Vas Vármegye Közgyűlése Vasegerszegen, a Művelődési Házban tartott ünnepi ülésen Vas vármegye mezőgazdaságért-díjban részesítette.

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk, további jó egészséget kívánunk!

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal