Nagy sikere volt idén is a nyári diákmunka programnak

2023.09.26. 09:52 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Augusztus végén befejeződött a nyári diákmunka program. Vas vármegyében az előzetes tervekhez képest több tanuló foglalkoztatását tudták támogatni, 156 munkáltató 400 diáknak adott munkát önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban és a turizmus-vendéglátásban.
 

A „Nyári diákmunka 2023” program azoknak a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak biztosított jövedelemszerzési lehetőséget, akik nem álltak munkaviszonyban és nem rendelkeztek vállalkozási jogviszonnyal sem. 

A középiskolások, egyetemisták nyári szünidő alatti foglalkoztatását, és a fiatalok munkatapasztalat-szerzését elősegítő program lebonyolítására a vármegyében idén 52,2 millió forint állt rendelkezésre és legalább 395 diák foglalkoztatásának támogatása volt a cél. 

Az előzetes tervekhez képest több, 400 diák dolgozott 156 munkáltatónál a program június 15 – augusztus 31. közötti időszakában. 

A diákok foglalkoztatásában legnagyobb mértékben az önkormányzatok vettek részt. Vármegyei szinten 116 önkormányzatnál 301-en szereztek munkatapasztalatot. 

A kormány segítve a fiatalok önálló életkezdését, a 25 év alattiak munkavégzését szja-mentessé tette, így idén nyáron is több pénz maradhatott a diákoknál.
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal