A pályaválasztást segíti a kormányhivatal kétnapos rendezvénye

2023.10.30. 16:01 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Idén jubilál a szombathelyi karrierexpó: november 8-án és 9-én immár 25. alkalommal várja a kormányhivatal az általános iskolák nyolcadikos tanulóit a Vas Vármegyei Pályaválasztási és Képzési Kiállításra. Az ingyenesen látogatható esemény helyszíne ezúttal a Haladás Sportkomplexum lesz.

A rendezvény az általános iskolák felső osztályos tanulói, pedagógusaik és szüleik számára nyújt információt a pályaválasztási döntéshez, tájékozódhatnak a vármegye képzési palettájáról. 

Idén már új helyszínen, a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban harminchat standon közel ötven kiállító jelenik meg, így több mint 1000 négyzetméteren várjuk a Pályaválasztási és Képzési Kiállításra kilátogatókat (Szombathely, Rohonci út 3.). Az autóval érkezők a sportkomplex parkolójában díjmentesen parkolhatnak. 

A kiállításon a vármegye középfokú oktatási intézményein kívül jelen lesznek a térség nagyobb cégeinek a képviselő is, így lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok közelebbről megismerjék az egyes foglalkozásokat. 

A családokra is gondolva november 8-án szerdán délelőtt 9.00 órától egészen 18.00 óráig, másnap, csütörtökön pedig 9.00-16.00 óra között várjuk a Pályaválasztási és Képzési Kiállításra kilátogatókat, amelyre látványos szakmabemutatókkal és pályaorientációs tanácsadással is készülnek a szervezők. 

A rendezvény térítésmentesen látogatható, a helyszínre a kormányablakbusz is kitelepül, ahol az állampolgárok számos ügytípusban helyben intézkedhetnek.  
Murai Adrienn főszervező a rendezvényt érintő kérdésekben munkaidőben a 06706831329-es telefonszámon készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére.
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal