Pályaválasztást segítő rendezvényre várja a fiatalokat a Vas Vármegyei Kormányhivatal

2024.10.07. 15:42 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Az idei évben immár 26. alkalommal rendezi meg Pályaválasztási és Képzési Kiállítását a Vas Vámegyei Kormányhivatal.

A kétnapos rendezvény keretében ezúttal október 9-én és 10-én a Haladás Sportkomplexumban várják a rendezők a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és kísérőiket. Az ingyenesen látogatható rendezvény keretében, amellett, hogy bemutatkoznak a megye közép- és felsőfokú oktatási intézményei, számos érdekes programon és előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. 

A rendezvény célja, hogy az általános iskolák felső osztályos tanulói és szüleik számára megkönnyítse a pályaválasztási dilemmát és segítséget nyújtson a döntéshozatalhoz.

A kiállítás október 9-én és 10-én, szerdán és csütörtökön délelőtt 9 órától 18 óráig tart. Az érdeklődő diákok maguk is kipróbálhatják az egyes foglalkozásokat és részt vehetnek egyebek mellett szakmaismereti társasjátékon, interaktív pályaorientációs foglalkozáson, tanácsot kérhetnek grafológus szakembertől, és hasznos tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg a továbbtanulás témáját érintően.

Az idei évben több mint 3000 négyzetméternyi területen több mint negyven kiállító várja az érdeklődőket. A kiállításon a vármegye középfokú oktatási intézményein túl jelen lesznek a térség legnagyobb foglalkoztatóinak képviselői is. A kísérőprogramok sorát látványfőzés és táncbemutató színesíti majd.

A rendezvény térítésmentesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Az autóval érkezők díjmentesen parkolhatnak a Haladás Sportkomplexum parkolójában.

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal