Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Rajzpályázattal zárult az iskolai egészségfejlesztési program

2024.03.22. 18:55 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Víz Világnapjához kapcsolódva idén kilencedik alkalommal rendezte meg nagysikerű iskolai egészségfejlesztési programját a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.
 

Kép

A „Fürdőkultúra Fejlesztéséért Vas Vármegyében” című programban a járási népegészségügyi osztályok, valamint a vasi fürdőhelyek munkatársainak segítségével az idei tanévben 35 intézmény 59 osztályának részvételével több mint 1100 általános iskolás diák sajátította el a fürdő- és személyes higiénés ismereteket. 

A program a megszerzett tudáselemeket megörökítő rajz és irodalmi pályázat eredményhirdetésével zárult, amelyen a zsűri több mint 230 pályázatot értékelt. A legjobb alkotásokat a szervezők oklevéllel, fürdőbelépővel és ajándékcsomaggal díjazták.

Dr. Telek Miklós, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója a zárórendezvényen tartott köszöntőjében elmondta: idén már harmincegyedik alkalommal rendezik meg világszerte a Víz Világnapját, ezen a napon kiemelten próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy vigyáznunk kell a ránk bízott egyik legfontosabb természeti kincsünkre, a vízre. „Öröm volt látni a fiatalok aktivitását és a rendkívül kreatív alkotásaikat.

Gratulálok a szervezőknek, hogy ilyen színvonalas programokkal járulnak hozzá az általános egészségkultúra és a környezettudatosság fejlesztéséhez.”

Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos az egészségfejlesztési programról elmondta: célunk, hogy a tanulók fürdőhigiénés ismereteit megalapozzuk és bővítsük. Arra motiváljuk a fiatalokat, hogy a megszerzett ismeretek birtokában tudatosabban vegyék igénybe a közfürdőket - tette hozzá a tisztifőorvos. 
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal