Rangos elismerésben részesült Ágh Ernőné és Molnárné Balogh Andrea

2023.10.19. 15:12 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Vas Vármegye Közgyűlése kitüntette Ágh Ernőnét, a kormányhivatal nyugalmazott főigazgatóját és Molnárné Balogh Andreát, a kormányhivatal Belső Ellenőrzési Osztály vezetőjét. 

Kép

Gróf Batthyány Lajos-életműdíj kitüntetésben részesült Ágh Ernőné

Ágh Ernőné tizenkét és fél évig töltötte be a Vas Vármegyei Kormányhivatal főigazgatói pozícióját. Átfogó tudása, értékelő képessége a szerteágazó feladatok és struktúrák összehangolásában rendkívüli hatékonysággal működött. Az államigazgatás reformjának hatására a szervezet folyamatos átalakuláson ment keresztül, amely miatt újabb és újabb kihívással kellett szembenéznie. 

Ágh Ernőné mindvégig változatlan tetterővel teljesítette ezeket a feladatokat, megfelelve az elvárásoknak. Hatalmas munkabírása példaként szolgált az őt körülvevő és segítő munkatársaknak.

A hivatal vezetésében a különböző szakmai területek problémáinak és igényeinek megismerésére való törekvés jellemezte, döntéseiben a komplex gondolkodása és maximalizmusa tükröződött. 
Ezen tulajdonságai a szervezeten kívüli kapcsolatok kiépítésében, a vármegyei társszervekkel való jó viszony fenntartásában, együttműködés hatékonyságának biztosításában is érvényesültek.

A több évtizedes közszolgálati tevékenysége alapján ismert és elismert Vas vármegye önkormányzati és államigazgatási szerveinek körében, meghatározó személyisége a vármegyei közigazgatásnak. 
Ágh Ernőné példaértékű, magas fokú elhivatottsággal végzett kiemelkedő szakmai munkája hozzájárult Vas vármegye fejlődéséhez. 

A szombathelyi Megyeháza dísztermében tartott ünnepi ülésen munkája, életútja méltó elismeréseként Ágh Ernőnét Vas Vármegye Közgyűlése Gróf Batthyány Lajos-életműdíjban részesítette.

 

Széll Kálmán-díjat kapott Molnárné Balogh Andrea


Molnárné Balogh Andrea több mint 40 éves pályafutása alatt szerteágazó szakmai ismereteket szerzett mind a vállalati, mind a költségvetési pénzügyek terén. A megszerzett elméleti és gyakorlati tudást rendkívüli tudatossággal, ugyanakkor szakmai alázattal használta belső ellenőri munkájában. A Kormányhivatal megalakulásakor az átszervezési folyamatokhoz, majd később a felsővezetői feladatok ellátásához mindvégig hatékony segítséget nyújtott.

Munkájában nagy figyelmet fordított a szervezet minden területére úgy, hogy a szakmai célok eléréséhez szükséges pénzügyi eszközök, források felhasználása hatékonyságának, eredményességének vizsgálatát tartotta szem előtt. Javaslataiban sohasem a negatívumok feltárása kapott hangsúlyt, hanem a megoldás keresése, a jogszerűség és célszerűség egyensúlyban tartásával a szervezeti működés hatékonyságának növelése. Empátiájával, emberségével, kiemelkedő szakmai felkészültségével kivívta kollégái, felettesei megbecsülését. Az idei esztendő végén nyugdíjba kíván vonulni, hogy onnantól fogva minden idejét és energiáját szeretett családjának szentelhesse. 

A Megyeháza Dísztermében tartott ünnepi ülésen Molnárné Balogh Andreát Vas Vármegye Közgyűlése Széll Kálmán-díjban részesítette.


Az ünnepi közgyűlésen Vámos Zoltán főispán és dr. Orbán István főigazgató gratulált Ágh Ernőnének és Molnárné Balogh Andreának a kitüntetéshez. 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal