Sikerrel zárult két vármegyei munkaügyi program: mintegy 9000 ember sorsán segítettek a pályázatok

2023.10.27. 13:24 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

A Vas Vármegyei Kormányhivatal két gazdaságfejlesztési programja zárult le a napokban. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) a gazdasági növekedést, a hazai vállalkozások versenyképességének fokozását és a teljes foglalkoztatás elérését támogatja a pályázataival.

Kép

A szombathelyi Vármegyeházán tartott zárórendezvényen dr. Orbán István, a Vas Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte: a kormány célja a teljes foglalkoztatottság, így minden olyan eszköz, amely ezt képes támogatni és segíteni, az becsülendő, ebbe a kategóriába beleilleszkedik a most zárult két program is.

A 2015-ben indult Ifjúsági Garancia Program és az Út a Munkaerőpiacra projekt sikerrel zárult, ebben óriási szerepe van a kormányhivatali kollégáknak. A programok keretében a vármegye és a kormányhivatal több, mint 8,5 milliárd forintos támogatást és szolgáltatást nyújtott, ezzel közel 9000 embert értünk el, az ő foglalkoztatásuk javítása és a munkaerőpiaci elhelyezkedésük volt a cél, az eredményeket nézve ez sikerült. Gratulálok mindenkinek, akik részt vettek a projektek megvalósításában - zárta köszöntőjét dr. Orbán István.   


A rendezvényen előadások is elhangzottak, Rodler Tamás a kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője a programok eredményeit ismertette.  
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal