Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tiszteletadás vitéz Both Béla halálának 23. évfordulóján

2024.03.07. 17:12 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Halálának 23. évfordulóján a szibériai hadifogságot és a recski munkatábort is megjárt nyugalmazott dandártábornokra, Vitéz Both Bélára emlékeztek a szombathelyi Jáki úti temetőben.

Dr. Telek Miklós, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója emlékező beszédében kiemelte: amikor igazi példaképeket, a valódi értékeket képviselő, nagy formátumú személyiségeket keresünk, akkor szűkebb otthonunkban, Vas vármegyében, Szombathelyen példaként nézhetünk fel vitéz Both Béla tábornokra. Óriási lelki erő kellett ahhoz, hogy az ember túlélje, és ha lehet, akkor méltósággal élje túl azokat a megpróbáltatásokat, amelyeket a kommunizmus alatt elszenvedett, de Both Béla helyt állt a küzdelemben.

„Embernek lenni és maradni, emberi tartásunkat, belső szabadságunkat minden körülmény között megőrizni” - ez Both Béla talán egyik legfontosabb üzenete számunkra, zárta emlékezését a kormányhivatal igazgatója.

Vitéz Both Béla sírjánál katonai tiszteletadás mellett a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság és a kormányhivatal nevében Vámos Zoltán főispán és dr. Telek Miklós igazgató helyezte el az emlékezet és tisztelet koszorúit. 
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal