Vért adtak a kormányhivatal munkatársai

2023.11.24. 11:08 | Vas Vármegyei Kormányhivatal

Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve idén ősszel már huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Kormánytisztviselői Véradó Hetet.
 

Kép

Vas vármegyében a Szombathelyi Területi Vérellátó Intézet adott otthont a kormánytisztviselői véradásnak, ahol 60 munkatársunk nyújtott példaértékű segítséget, hozzájárulva a mindennapi gyógyítás, életmentés sikerességéhez.

Darics Antal rutinos véradónak számít, már 109-szer nyújtotta segítő karját. A Földhivatal földművelési ügyintézője elmondta: „1979 óta, vagyis amióta a Földhivatalban dolgozom, járok véradásokra; ritka, 0 negatív vércsoportom miatt különösen szükségét érzem annak, hogy segítsek másokon. Mindenkit arra bíztatok, hogy csatlakozzon a véradók táborához, legyen részese annak a közösségnek, aki életet tud menteni - tette hozzá munkatársunk.  

Vastag Nándor, a Foglalkoztatási Főosztály munkatársa - aki nyolcadik alkalommal vett részt véradáson - kifejtette, hogy a Kormánytisztviselői Véradó Hetek keretében rendszeresen igyekszik vért adni. Fontosnak tartja, hogy részt vegyünk rajta, hiszen a véradással ha közvetetten, de másoknak segítünk.

Pékné Olasz Andrea, a Foglalkoztatási Főosztály pénzügyi és számviteli szakügyintézője a 14. véradása után pedig azt hangsúlyozta, hogy a véradás egyben szűrővizsgálat is számára, így amellett, hogy másokon segítünk, visszajelzést kapunk az egészségügyi állapotunkról. 

Ne feledje, a vér mással nem pótolható és egy véradással akár három embertársa életét is megmentheti!

Ezúton is köszönjük valamennyi véradónk önzetlen segítségét.
 

Forrás: Vas Vármegyei Kormányhivatal