Adományoztak a Földhivatal munkatársai

2024.06.20. 14:02 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Zala Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának munkatársai 155 000 forint értékben adományoztak játékokat a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Landorhegyi Befogadó Gyermekotthona részére.

A földhivatal „Prószatündérek” néven szereplő csapata évek óta aktív résztvevője a Zalaegerszegen megrendezésre kerülő jótékonysági Göcseji Prószafesztiválnak. Az idei évben befolyt összegből ezúttal a Landorhegyi Befogadó Gyermekotthon lakóit támogatták kollégáink. A csapat tagjai az idei évben valamennyien hölgyek – többségükben édesanyák – voltak, akik mélyen átérzik, milyen fontos, hogy a gyermekek szerető, biztonságot nyújtó családban tudjanak felnőni.

Sajnos vannak olyan élethelyzetek, amikor a kisgyermekeket ki kell emelni a családjukból. A befogadó otthonban 3-tól 18 éves korig látják el ezeket a gyermekeket és biztosítanak számukra biztonságos környezetet. Mivel az itt lévő játékok hamar elhasználódnak, az intézmény vezetőségével történt egyeztetést követően az adományozók különféle játszóeszközök beszerzése mellett döntöttek.

Az adományátadáson dr. Mimon Ágnes, a Zala Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának főosztályvezetője elmondta: „Bízunk benne, hogy a most beszerzett játékokkal a magunk szerény módján hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az itt élő gyermekeknek valódi gyerekkori élményekben legyen részük, és legalább a játék idejére elfeledkezhessenek életük nehézségeiről, önfeledt perceket átélve.”

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat területi igazgatója, Konrádné Füzi Beáta, hálás szívvel köszönte meg az adományt, majd hozzátette: a játékokat a különféle korosztályi igényeknek megfelelően, fejlesztőpedagógussal egyeztetve választották ki, így ezek az eszközök nem csak a gyerekek szórakozását, de szellemi fejlődését is szolgálják. Majd kollégáival röviden bemutatták az intézményt és ismertették a jövőbeli fejlesztési terveiket, amelyek között szerepel az épület mellett egy udvari játszótér kialakítása is.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal