Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Átadták a Zalaegerszegért díjakat

2023.12.18. 14:08 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Tíz kitüntetett vehetett át Zalegerszegért díjat Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlétében. Az elismerést a város közgyűlése adományozza minden évben azoknak, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a város építéséhez, fejlesztéséhez, maradandót alkottak annak művészeti, oktatási, kulturális vagy sportéletében. A díjátadón részt vett dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja is.

Kép

Az elmúlt közel 800 évben itt olyan, a városukat szerető, tisztelő polgárok laktak, akik személyes életüket a közösség szolgálatába állították, és mindig rátaláltak arra az útra, amely a fejlődést jelentette Zalaegerszeg számára – mondta Balaicz Zoltán polgármester az önkormányzat Széchenyi téri dísztermében.

A középkortól kezdve a zalai vármegyeszékhely fontossága nőtt, polgárainak identitása és lokálpatriotizmusa erősödött, tette hozzá. Zalaegerszeg olyan város, amely szívesen fogad be, amely örömmel lát mindenkit, de közben zalaegerszegivé is teszi az ide letelepedőket. Ahogy a helyi mondás is tartja: valaki vagy zalaegerszegi, vagy pedig az lesz.

Az ünnepségen Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mondott köszöntőt, majd a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át a 93 éves dr. Marx Gyulának, aki a rendszerváltás előtti utolsó Parlament négy szabadon választott országgyűlési képviselőjének egyike volt, mindemellett a zalaegerszegi közélet emblematikus alakja. Ezt  követően beszédében a miniszter úgy fogalmazott, gazdag ez a város, mert olyan polgárai vannak, mint a ma kitüntetettek, akik évtizedek óta szolgálják a közösséget, hogy a város közös otthonuk legyen.

Ebben az évben a városi önkormányzat közgyűlése által adományozott Zalaegerszegért díjat tízen vehettek át.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal