Egészségnap a Kormányhivatalban

2024.10.21. 11:29 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szervezésében egészségnapot tartottak 2024. október 17-én, Zalaegerszegen, a Kormányhivatal Kossuth u. 9-11. szám alatti épületében.

Kép
Kormányhivatali Egészségnap 2024

A rendezvény célja, hogy a szűrés hónapjában a kormányhivatal munkatársai is kiemelt figyelmet fordítsanak a népegészségügyi szűrővizsgálatok jelentőségére, a prevenció és az egészséges életmód fontosságára.

A program keretében a főosztály, valamint a Zalaegerszegi Járási Népegészségügyi Osztályának kollégái általános állapotfelméréssel, (vércukorszint-, koleszterinszint-, vérnyomás-mérés, II. típusú diabéteszkockázat-becslés, életmód-tanácsadás, testösszetétel-mérés), önvizsgálat-oktatással, CO-méréssel kapcsolatos tájékoztatásokat tartottak, de alvásminőségteszt kitöltésére is lehetősége volt kollégáinknak.

Az egészségnapon a kormányhivatal munkatársai szakmájukban jártas és elismert orvosok munkájára is számíthattak, így például személyesen végzett anyajegyszűrést Dr. Papp Malvina bőrgyógyász szakorvos, amelynek során 62 fő dolgozó vizsgálatát látta el. A Center Optika, az Írisz Optika, valamint az Okuláré Optika vezetője, Dr. Kovács György optometrista és munkatársai pedig látásvizsgálattal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez, melyen 81 fő látását ellenőrizték.

Fentieken kívül az egészséges táplálkozásról, az ülőmunkát végzőknek ajánlott gyógytornákról is hallgathattak előadásokat a megjelentek, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak jóvoltából, akik csontsűrűség mérést is végeztek.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal