Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Elektrotechnikai labort avattak a zalaegerszegi Csány László Technikumban

2022.11.09. 10:38 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Modern szaktudást biztosító tanulási környezetet alakítottak ki a 16 munkaállomásos elektronikai labor létrehozásával a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSzC) Csány László Technikumában.

A Flex International Kft. anyagi támogatásával készült, 15 millió forint értékű új oktatási-gyakorlati létesítményt november 8-án került átadásra. Az eszközpark összeállításában két szaktanár, Könye Attila és Nagy Imre szakértelmére számíthattak, a támogató cég, a szakképzési centrum és az iskola közti együttműködés koordinálása pedig Lambertné Katona Mónika szakmai igazgatóhelyettes érdeme, hangsúlyozta az átadási ceremónián Németh Andrea intézményvezető, igazgató. A Csány László Technikum több éve dédelgetett álma valósult meg a Flex International Kft. támogatásával, az új elektrotechnikai laborban az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus és távközlési technikus képzésen tanuló diákok gyakorlati oktatása valósul meg a jövőben, a városban, a térségben egyedülálló módon – emelte ki az igazgató, majd megköszönte a laboravatón jelen lévő dr. Sifter Rózsa főispán és Balaicz Zoltán polgármester hosszú évek óta tartó támogató figyelmét, segítségét is.

Vizlendvai László, a ZSzC főigazgatója elmondta, a központ figyel a térség munkaerőpiaci igényeire, az intézményi-vállalati együttműködésre, a szakképzés és a vállalati szektor összekapcsolódására. Jelezte, az ország 41 centrumából 20-ban, köztük a zalaegerszegiben folytatható okleveles technikus képzés, ami rangot ad az itteni középiskolai hálózatnak. 

Szabó Károly kancellár pedig a Flex International Kft. támogatását köszönte meg, amely által egy év alatt létrejött az elektrotechnikai labor. Majd kiemelte: a centrum folyamatosan törekszik arra, hogy intézményeiben a szakmai képzés infrastruktúráját fejlessze. 

Bajor László, a Flex HR igazgatója beszédében hangsúlyozta: fontos számukra, hogy a jövő szakemberei a valóságot jól szimuláló oktatási környezetben sajátítsák el szakmájuk fortélyait. A vállalat elkötelezett abban, hogy támogassa a szakképzésben a vonzó tanulási környezet megteremtését, karrierlehetőséget biztosítson a végzősök számára és építsen a naprakész tudású oktatók szakmai munkájára.

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap