Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Elismerések a Semmelweis-nap alkalmából

2023.06.30. 13:15 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Idén is megtartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya Zalaegerszegen. A Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából szervezett eseményen járási hivatalvezetők és főosztályvezetők mellett a vármegyei egészségügyi intézmények vezetői is részt vettek.

Kép

A megjelenteket dr. Varga Andrea köszöntötte. A kormányhivatal főigazgatója elmondta, Semmelweis Ignác orvosi munkássága a szakmai elhivatottság, a motiváció és az innovatív gondolkodás mellett azt is üzeni az utókornak, hogy milyen fontos a folyamatos szakmai fejlődés és a felelősségtudat. „Az igazi tudós lámpást tart a kezében, amellyel messze világítva mutatja az utat” – zárta köszöntőjét Sütő András gondolatával a főigazgató.

Dr. Batka Gábor, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház intézeti főgyógyszerésze köszöntőjében Semmelweis pályafutásának bemutatása mellett az „anyák megmentőjének” sorsa és Magyarország aktuálpolitikai helyzete között vont párhuzamot: akkor is ki kell állnunk az igazunk mellett, mikor ellenállásba ütközünk, amikor véleményünkkel kilógunk a sorból. „Nemzeti érdekünket feladni sosem szabad és reméljük, hogy a megértésünk nem fog 20 évet váratni magára, mint Semmelweis esetében” – összegzett az előadó.

A beszédek után dr. Varga Andrea főigazgató és dr. Károlyi Sylvia, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője elismerő oklevéllel és virágcsokorral köszöntötte az elmúlt évben a Népegészségügyi Főosztályon és a járási népegészségügyi osztályokon kiemelkedően teljesítő munkatársakat.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Vármegyei Kormányhivatal