Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Gazdasági fórum és díjátadás Zalaegerszegen

2024.05.28. 13:06 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Gazdasági fórumot szervezett május 27-én a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Mindszentyneumban. A hagyományokhoz híven elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat. Az eseményen dr. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese mellett dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja is köszöntőt mondott.

Kép
Gazdasági Kamara Fórum, Zalaegerszeg, Szakmasztár

A gazdasági fórumon dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes előadásában a kormány területfejlesztési koncepcióját vázolta fel, és említést tett a szeptemberben induló területfejlesztési szolgálatról. Hangsúlyozta, hogy erősíteni kívánják a határ menti térségeket, kiemelve, hogy a gazdaságfejlesztés során előnyösebb régiókban gondolkodni, nem csupán városokban. A TOP+ forrásokból ebben a ciklusban a vármegye 61,3 milliárd, míg Zalaegerszeg 7,5 milliárd forinthoz jut, tette hozzá.

A fórumot Kovács Dezső kamarai elnök nyitotta meg, dr. Sifter Rózsa főispán mondott köszöntőt, Balaicz Zoltán polgármester pedig a város fejlesztéseit, terveit ismertette. A főispáni köszöntőben elhangzott: ha Zala gazdaságának szereplői megtalálják a kapcsolódási pontokat a sikeres településvezetőkkel, akkor a vármegye falvai, városai és gazdasága is gyarapodni fog. „Örömömet fejezem ki a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen helyezést elért Zala vármegyei diákok sikerei miatt is. Ők a gazdaságunk jövőjének zálogai. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy büszkék vagyunk rájuk, és köszönjük, hogy jó hírét viszik Zala vármegyének” – zárta köszöntőjét dr. Sifter Rózsa.

A kamara évente Zala Vármegye Gazdaságáért Kamarai Díjat adományoz annak a vállalkozásnak, amely kiemelkedő teljesítményével hozzájárul a vármegye gazdasági fejlődéséhez. Idén a sümegcsehi székhelyű Jánház Kft. és a zalaegerszegi Gura Nyomda Kft. vehette át a kitüntetést. Zala Vármegye Szakképzéséért Kamarai Díjat a lenti székhelyű Németh-Fa Kft. kapott. Az Innovatív Vállalkozás díjat a Z. E. H. Energetikai és Építőipari Kft. érdemelte ki. Zala Vármegye Fiatal Vállalkozója Kamarai Díjban részesült Laposa Julcsi népzenész, zenei mediátor, a Női Vezető díjat Kemes Zsuzsának, a Patent Távfelügyelet Kft. ügyvezető igazgatójának nyújtottak át. 

A több évtizedes szakmai munkásságáért életműdíjjal jutalmazták a zalaegerszegi Takács József boltvezetőt és szakoktatót, Tóth Ferencné Zsuzsa esküvői szalon üzlettulajdonost, Csonka Ferenc keszthelyi könyvkötő mestert és Nagy Zoltán teskándi fémmegmunkálási egyéni vállalkozót. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 17. alkalommal szervezte meg a budapesti Szakma Sztár Fesztivál keretében az országos szakmai versenyek döntőit. Zalát a Hungexpo Vásárközpontban idén 6 fiatal – Pálfi Dániel, Horváth Emília, Ujláb Boldizsár, Szőllősi Dániel, Vajda Péter és Lenkay Dorka – képviselte.

A Zalai Hírlap olvasóinak ajánlásai és szavazatai alapján talált gazdára a Zala Vármegyei Fogyasztókért cím is, amely a jogkövető, tisztességes piaci magatartást, a fogyasztóbarát, udvarias ügyintézést és a jó minőségű termékek, szolgáltatások biztosítását hivatott elismerni: idén a Vörös Invest Bt. és Konkolyné Zelkó Mónika egyéni vállalkozó kapta az elismerést. Kiváló kamarai munkáért Gérczei Mónika pénzügyi munkatársat jutalmazták. Az ünnepségen Pácsonyi Imre, a vármegyegyűlés alelnöke mondott pohárköszöntőt, méltatta a díjazottak példamutató munkáját.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal