Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A hősökre emlékeztek Zalaegerszegen

2022.11.08. 09:10 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Az emlékezésnek köszönhetően erőt meríthetünk a múltban történt eseményekből és a múltban élt hősök példájából – mondta Gecse Péter november 4-én, a forradalom és szabadságharc leverésének 66. évfordulóján.

Kép

Az alpolgármester az Ady utcai ‘56-os emlékműnél hangsúlyozta: 1956 azt mutatja meg, hogy sosem alkudhatunk. Ragaszkodnunk kell nemzetünk szabadságához, függetlenségéhez és egymásba kapaszkodva, egymást nem eresztve kell építenünk nemzetünk jövőjét. A magyar forradalom elindított valamit, ami a kommunizmus velejéig romlott eszméjét megtörte és a hanyatlás útjára állította. A pesti srácok és a vidéki felkelők bátran álltak ki az igazukért, az ő harcuk, az ő áldozatuk az, ami ma is erőt adhat nekünk mindennapi küzdelmeink során, szögezte le.

A nemzeti gyásznapon tartott megemlékezés kezdetén Stárics Roland, a Zala Megyei ‘56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke mondott köszöntőt. A rendezvényen a Zala Megyei Kormányhivatal részéről Dr. Koczka Csaba, a Zalaegerszegi Járási Hivatal vezetője vett részt.

A megemlékezés gyertyagyújtással zárult. 

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap