Jegyzői szakmai nap a kormányhivatalban

2024.09.16. 08:31 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Jegyzői szakmai napot tartott a Zala Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya csütörtökön, a zalaegerszegi Megyeházán. A több mint 80 vármegyei szakember részvételével megtartott rendezvényen az állatvédelmi hatósági eljárásokkal, az önkormányzati hivatalok átalakításával és a Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központ működésével kapcsolatban hallhattak előadásokat a jelenlévők. 

Kép
Jegyzői szakmai nap Zala 2024

Az eseményt dr. Varga Andrea köszöntője nyitotta. A Zala Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, hogy a 2024-es év a szokásosnál is több feladatot adott a jegyzőknek, idén ugyanis egyszerre tartották az Európai uniós és az önkormányzati választásokat, ami különleges kihívást jelentett számukra.

Feladataik azonban a választások végeztével sem csökkentek, hiszen a jogszabályváltozások, az önkormányzati működéssel kapcsolatos aktuális kérdések folyamatosan témát szolgáltatnak. Ezen kívül a közös önkormányzati hivatalok átalakulásával kapcsolatos teendők áttekintésének fontosságára is felhívta a figyelmet a főigazgató.

A szakmai napon több témakörben hallgathattak meg előadásokat a résztvevők, így az aktualitások mellett a kormánytisztviselők az állatvédelmi hatósági eljárásokkal, valamint a Közigazgatási Szankciók Nyilvántartásának bemutatásával is foglalkoztak tájékoztatóikban.

Az eseményre vendégelőadókat is hívtak kollégáink, akik a közös önkormányzati hivatalok átalakulásával kapcsolatos kincstári feladatokról, valamint a Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központ működéséről tájékoztatták Zala vármegye jegyzőit.

A megjelenteknek a szakmai nap keretében lehetőségük volt kérdések feltevésére, tapasztalataik megosztására, valamint konzultációra.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal