Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Jól fogyott a kormányhivatali dolgozók prószája

2024.05.22. 10:57 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Pünkösdhétfőn 28. alkalommal rendezték meg a Göcseji Prószafesztivált a zalaegerszegi Gébárti-tónál.

Kép
Prószafesztivál Zalaegerszeg Kormányhivatal

A Szentmártoni-patak völgyében a Prósza utcában felállított hosszú sátrakban 28 csapat mérte össze tudását prószasütésben. A Tóth Endre mesterszakács vezette öttagú zsűri rangsorolta az elkészült finomságokat. A prószák íze és állaga mellett a tálalást és a vendéglátást is értékelték.

A Hagyományos zalai krumpliprósza kategóriában Schneider Electric Hungária Kft. Schneider Prósza Rózák nevű csapata kapta a legjobb értékelést. A Különleges alapanyagok hozzáadásával készült prósza kategóriában az Igazgyöngy nevű formáció, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület csapata végzett az élen. A legjobb vendéglátók pedig a Gyöngyvirágok, a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület indulói lettek.

A Zala Vármegyei Kormányhivatalt a Földhivatali Főosztály prósza-különítménye képviselte. A kormánytisztviselők lelkes csapata három féle ízben – hagyományos, medvehagymás és glutén- és tejmentes változatban – változatban készítette a zalai finomságot. Mindhárom fajta népszerű volt a fesztiválozók körében: egy falat sem maradt a fesztivál végére.  A jótékonysági célú rendezvényen befolyt összegből a csapat tagjai az OGYF TGYF Landorhegyi Befogadó Gyermekotthon Zala Vármegye részére vásárolnak majd ajándékokat.

A Prószafesztiválon a kulináris élvezetekhez kulturális élményeket is kínáltak a rendezők táncos, zenés előadásokkal. S hogy ne csak a pünkösdhétfői finom falatokra, jó muzsikára lehessen emlékezni, a gyerekekkel kilátogató családok számára játszóház, kézműves foglalkozás, mesterségbemutató, kirakodóvásár kínált élményeket a 14. Családi pünkösd jegyében.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal