Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Jótékony célú főzés a zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztiválon

2024.09.10. 11:13 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Zalaegerszegi hagyomány, hogy a közösségi rendezvények, fesztiválok során jótékony célú programot is bonyolítanak a szervezők. A vadpörkölt fesztivál esetében is így van ez, melyre idén szeptember 7-én került sor a Kazinczy téren, az eseményen a Zala Vármegyei Kormányhivatal csapata is részt vett. A jótékony célú vadfőzés bevételéből ezúttal a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív részlegét támogatják a szervezők és a résztvevők.

Idén újításként a főzőcsapatok által készített vadételeken kívül óriásbográcsban főtt vadpörkölt is várta a látogatókat.

A főzésben részt vevő csapattagok száma megközelítette a 600 főt. A rendezvényen a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában elővételben megváltott, illetve a főzés napján a helyszínen árusított 1.000 forintos ebédjegyekkel lehetett az elkészült ételekből vásárolni. Egy ebédjeggyel egy adag étel volt fogyasztható.

A zsűrizést kérő főzőcsapatok díjàtadóján Tompa Gábor fesztiváligazgató elmondta: a jótékonysági főzés során több mint 5000 támogató jegyet adtak el, a zsűri pedig 26 csapat ételeit értékelve 5 különdíjat adott át. A legtöbb adagot eladó csapat a Kék Szarvas lett, az első díjat pedig a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum csapata szerezte meg, a vargányás, savanyúkáposztás vadragulevessel.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap