Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Köszönet az árvízi védekezésben résztvevőknek

2023.08.07. 16:12 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

255 önkéntes 12 óra alatt közel 33.000 homokzsákot helyezett el Zala Vármegye délkeleti részén, a Letenyei járás területén a Mura folyó áradása által veszélyeztetett három településen, a 685 lakosú Molnáriban, a 490 fős lélekszámú Tótszerdahelyen és Muraszemenyén, ahol 1158-an élnek.

Az árvízi védekezésben a megyei települési mentőcsapatok és a helyi önkéntesek mellett a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei is részt vettek. A műveletet a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről a nagykanizsai kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Prepok Attila tűzoltó alezredes irányította.

Dr. Sifter Rózsa főispán, a megyei Védelmi Bizottság elnökeként folyamatosan tartotta a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a NYUDUVIZIG területi igazgatójával és a Védelmi Titkárság munkatársaival, akik helyszíni bejárás keretében győződtek meg a védekezés aktuális állapotáról.

Az intézkedéseknek köszönhetően a mai tetőzést már kész védművek várták, így sikerült megelőzni, hogy az ár több mint 2000 ember életét, és anyagi javait veszélyeztesse. Mindnyájuknak köszönjük az áldozatos munkát!

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal