Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A Magyar Kormánytisztviselői Kar 2022. évi jubileumi díjátadó ünnepsége

2023.01.10. 08:05 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Ferencziné Németh Gabriella, a Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának nyugalmazott osztályvezetője a „A Köz Szolgálatért” díjban részesült a fővárosban.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar (MKK) ünnepélyes díjátadóját december 16-án tartották Budapest Főváros Közgyűlésének Dísztermében. Az ünnepségen a kiemelkedő közszolgálati munkáért és közszolgálati életútért adományozható - „A Köz Szolgálatért” és a „Közszolgálati Életútért Emlékérem”-  díjak átadására is sor került. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Navracsics Tibor Területfejlesztési Minisztériumot vezető miniszter, dr. Juhász Tünde, az Építési és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Tarnai Richárd Pest Megyei Kormányhivatalt vezető főispán, a rendezvény házigazdájaként dr. Mészár Erika főigazgató, dr. Sifter Rózsa Zala Megyei Kormányhivatalt vezető főispán valamint több kormányzati igazgatási szerv vezetője, vezető beosztású kormánytisztviselője is.


Elsőként Dr. Mészár Erika köszöntötte a kitüntetett tisztviselőket és kiemelte: a mai, modern, jól működő közigazgatás elképzelhetetlen elhivatott, munkájukat professzionális szinten művelő tisztviselők nélkül.


Köszöntőjében Palich Etelka, az MKK elnöke rámutatott: a közszolgálati tisztviselői lét több más hivatástól elsődlegesen azon elv mentén különböztethető meg, hogy abban a közjó szolgálata a cél és egyben az eszköz is. A díjazottak – és rajtuk keresztül a kar tagsága – példamutató helytállásukkal, egy egész élet munkájával bizonyították, hogy a jellemes bürokráciának 2022-ben is vannak kimagasló alakjai.


Navracsics Tibor ünnepi nyitóbeszédében hangsúlyozta: 12 évvel ezelőtt együtt kezdtük meg azt az államigazgatási reformot, amelynek eredményeként a magyar állam új korszakba lépett.  A közigazgatás átalakításával kapcsolatos eredmények feltétele és egyben következménye is a tisztviselői kar magas színvonalú, elkötelezett munkavégzése.


A díjátadáson több évtizedes kimagasló színvonalú kormánytisztviselői szakmai munka, a közjóért végzett tevékenység elismeréseként „Közszolgálati Életútért Emlékérem” díjat vehettek át hárman, míg „A Köz Szolgálatáért” díjban huszonhét kormánytisztviselő részesült, köztük Ferencziné Németh Gabriella, a Zala Megyei Kormányhivatal korábbi osztályvezetője.


A díjak átadását követően dr. Tarnai Richárd főispán záróbeszédében kiemelte: a 12 évvel ezelőtt kidolgozott és bevezetett új közigazgatási intézményrendszer és szemlélet kiállta az idők próbáját: amellett, hogy az esetleges változásokhoz igazítva rugalmasan alkalmazható, a legjobb úton haladunk a Jó Állam koncepciójának megvalósítása felé.

Forrás: MKK/Zala Megyei Kormányhivatal