Munkaerőpiaci program indul a Tungsram csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalóinak támogatására

2022.08.02. 14:09 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

„Zala megyei munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása 2022” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámcsökkentésében érintett munkavállalói munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében.

A kormány célja, hogy megőrizze a munkaalapú társadalmat és megvédje a munkahelyeket, ezért mind a három érintett megyében és a fővárosban – így Zala megyében is – támogatott képzésben vehetnek részt a Tungsram Operations Kft. csoportos létszámleépítésben érintett dolgozói. Ennek érdekében a Technológiai és Ipari Minisztérium jóváhagyta a „Zala megyei munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása 2022” munkaerőpiaci program indítását. A programban személyre szabottan, álláskeresést ösztönző juttatással valósul meg a képzésük, átképzésük, így akinek eddig nem sikerült másik munkahelyen elhelyezkednie, ennek segítségével könnyebben térhet vissza a nyílt munkaerőpiacra. 
 
A program a már megkezdett, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokat egészíti ki azzal, hogy a kormányhivatal segítségével olyan szakmai képzésekhez csatlakozhatnak, amelyek a helyi munkaerő-piaci kereslethez igazodnak, így a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat célzott segítséget nyújt az érintetteknek.
 
A program, illetve a jelentkezés feltételéül szolgáló kérelem benyújtásának részletei az alábbi linken ismerhetőek meg:
https://nfsz.munka.hu/cikk/2386/Allaskeresest_osztonzo_juttatas

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal