Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Nagykanizsai diákok vendégeskedtek a főispánnál

2024.03.22. 11:05 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikumának diákjait fogadta hivatalában március 20-án, délelőtt dr. Sifter Rózsa főispán. A közszolgálati ügyintéző képzésben tanulók prezentációt hallgattak meg, majd megtekintették az épületben működő kormányhivatali osztályokat.

Nagykanizsán négy éve folyik közszolgálati ügyintéző szakképzés a Zsigmondy-technikumban, ami egy érettségire épülő képzési forma. A tanulók négy évig rendészetet tanultak, érettségiztek, majd voltak, akik katonai, mások rendészeti pályára léptek, illetve továbbtanultak. Akik a közigazgatásban szeretnének elhelyezkedni, egyéves OKJ-s képzésben vesznek részt.

- Fontosnak tartom, hogy az elméletben tanultakat a gyakorlatban is hasznosíthassák, így belelássanak a területi közigazgatási rendszerbe – mondta Simán Éva, a csoport oktatója. - Tanulóink rendszeresen járnak kormányablakokba, ahol megtanulják a teljes ügyviteli iktatást. A mostani látogatás kiváló alkalom arra, hogy eldöntsék, ebben a szakmában szeretnének-e maradni.

Ezeket a gondolatokat folytatva dr. Sifter Rózsa köszöntőjében kitért arra, hogy a Zala Vármegyei Kormányhivatal kiemelten fontosnak tartja a fiatalok megsegítését a számukra megfelelő pályaválasztási döntés meghozatalában, ezért az országban elsőként egy teljesen új pályaválasztási programot dolgoztak ki. A főispán a továbbiakban a több mint tízéves múltra visszatekintő kormányhivatali rendszert ismertette. Prezentációval kísért előadásában bemutatta a hallgatóknak a hivatal működését, majd a diákok kérdéseket tehettek fel a főispánnak. A kötetlen beszélgetés után a diákok a főispán irodáját is megnézhették, a látogatás lezárásaként pedig dr. Varga Andrea főigazgató fogadta őket, aki elmondta, a mai, változásokkal teli világban a közigazgatásban stabil életpálya várja a fiatalokat.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap