Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Oklevélátadó ünnepség a Zala Vármegyei Kormányhivatalban

2024.09.12. 09:08 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A kormányablak-ügyintézői képzést online oktatás keretében sikeresen teljesítő kormánytisztviselők bizonyítványátadó ünnepségét tartották 2024. szeptember 11-én, szerdán délelőtt a Zala Vármegyei Kormányhivatal Deák termében. A sikeres vizsgát tett kormányablak-ügyintézőket dr. Varga Andrea, a Zala Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte.

A kormányablak-ügyintézők a szolgáltató állam élharcosai. Ők vannak az első vonalban, velük találkoznak az ügyfelek nap, mint nap, tőlük várják a segítséget, az útbaigazítást. Szakmai felkészültségük, az ügyfelekhez való hozzáállásuk nagyban befolyásolhatja az állampolgárok viszonyát magához az államhoz. Ezért nagy az ügyintézők felelőssége, emelte ki köszöntőjében dr. Varga Andrea.

Az idei kormányablak-ügyintézői képzés egyedülálló volt, ugyanis most először teljes mértékben online keretek között valósult meg, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a kormányhivatalok szoros együttműködésének köszönhetően. Ez az újítás jól példázza azt a törekvést, amit a szolgáltató állam kifejezés takar: ügyfélbarát módszerekkel, gyorsan, egyszerűen, korszerű eszközökkel segíteni a magánszemélyeket és a vállalkozásokat, hogy hivatali ügyeiket minél egyszerűbben, minél kevesebb idő alatt elintézhessék. 

Az elektronikus közigazgatás kialakítása ezt az alapvető igényt igyekszik kielégíteni, fogalmazott a főigazgató.
A képzés végén a Zala Vármegyei Kormányhivatal tizenkilenc kormánytisztviselője tett sikeres vizsgát, akik a köszöntőt követően ünnepélyes keretek között vehették át okleveleiket. 
 

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal