Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Óriási érdeklődés kísérte a kormányhivatal zalaegerszegi karrierexpóját

2023.11.24. 13:15 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Közel ezer nyolcadik osztályos tanuló kereste fel a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya konferenciatermében tartott pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót.

Kép

A rendezvényt a Zala Vármegyei Kormányhivatal – a helyi szakképzési centrummal, a tankerületi központtal, valamint az iskolákkal és vállalatokkal együttműködve – Nagykanizsa és Keszthely után ezúttal Zalaegerszegen rendezte meg november 24-én. A végzős gyerekek mindannyian osztályfőnökeik kíséretében a vármegyeszékhely, valamint a zalaegerszegi járás általános iskoláiból érkeztek.

A magyar kormány a teljes foglalkoztatás elérésére vonatkozó célkitűzése alig tíz év alatt teljesült. 2023-ra elértük, hogy aki dolgozni akar, az talál munkát a hazai munkaerőpiacon, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Sifter Rózsa főispán. Mint fogalmazott, ma már a munkaerőhiány okoz problémát, ami jó hír a fiataloknak, mert könnyen el tudnak majd helyezkedni. Az átlagbérek folyamatos emelkedése is biztató számukra. Mielőtt belépnének a munkaerőpiacra, meg kell találniuk a számukra leginkább testhez álló hivatást. A Zala Vármegyei Kormányhivatal ebben a meghatározó döntésben kíván a diákok és szüleik segítségére lenni a pályaválasztási kiállítás megszervezésével – tette hozzá a főispán.

Fontos, hogy olyan szakmát válasszatok, amelyet szeretettel csináltok, mert ha ezt teszitek, sikeres ember válhat belőletek – hangsúlyozta Vigh László országgyűlési képviselő, majd arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy a jövő biztos előttük, hiszen a cégek tárt karokkal várják őket.

A választott szakma, hivatás szeretete mellett a tanulásra, a minél több tudás megszerzésére biztatta a diákokat dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere is. Mint mondta, munka lesz biztosan a zalai vármegyeszékhelyen, ahol az elmúlt tíz évben mintegy 5 ezer munkahely jött létre. A megfelelő számú és képességű munkaerő utánpótlása érdekében pedig a duális szakképzés és az egyetemi oktatás jelentőségét emelte ki, amely szintén biztosított a zalai vármegyeszékhelyen.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal