Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A polgármester köszöntötte Zalaegerszeg kitüntetettjeit

2024.03.22. 11:31 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesült zalaegerszegieket köszöntötték csütörtökön a városházán.

Kép
Kiss Gábor, Vigh László, dr. Sifter Rózsa, dr. Tóth László, dr. Tihanyi Mariann, Balaicz Zoltán, dr. Bujtor Zoltán

Ezek az elismerések azt is mutatják, hogy közösségünk erős, hiszen számos olyan polgárunk van, aki fontosnak tartja a köz szolgálatát, dolgozzon bármely területén az életnek, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester. Mindannyiunk számára fontosak azok az emberek, akik olyat alkotnak, amire büszkék lehetünk, mintát adnak a környezetük számra, a kitüntetettek ilyenek, köszönet és hála illeti őket ezért, mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

Március 15-e alkalmából dr. Sifter Rózsa főispán a Honvédelemért kitüntető cím babérkoszorúval ékesített fokozatát, valamint Batthyány Lajos-díjat vehetett át. Ez utóbbi kiemelkedő életmű elismeréseként annak a személynek adományozható, aki a Miniszterelnökség feladatainak megvalósítását, különösen a Kormány és szervei döntéseinek előkészítését, a kormányzati tevékenység összehangolását, a Kormány és más szervek, valamint a társadalom civil szervezetei közötti együttműködés fejlesztését kiemelkedő tevékenységével elősegítette. A díjat évente csak egy személynek adhatja a Miniszterelnökség. 

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Kiss Gábor történész-könyvtáros, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Magyar Könyvtárosok Egyesületének korábbi alelnöke, Zalaegerszeg és Zala vármegye könyvtárainak fejlődését szolgáló, illetve a helyi kulturális és közösségi életet gazdagító pályafutása elismeréseként.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Bujtor Zoltán belgyógyász, diabetológus és klinikai farmakológus, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház II. számú Belgyógyászati Osztályát vezető főorvos, a diabetológia területén végzett több évtizedes szakmai munkája, a cukorbetegség gyógyítása terén elért eredményei elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetés vehette át dr. Tihanyi Mariann is, Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház minőségügyi
orvosigazgató-helyettese, genetikai laboratóriumi főorvos részére, a vármegyei egészségügyi ellátás hatékony fejlesztése és a minőségbiztosítás területén évtizedek óta elkötelezetten végzett munkája elismeréseként. 

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Tóth László, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város volt önkormányzati képviselője, az egykori Zala Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője a polgári, keresztény, nemzeti értékek képviselete iránt elhivatott közéleti tevékenysége, valamint magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

Ugyanezt a kitüntetést kapta a ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bali József (aki nem tudott részt venni a városházi rendezvényen) a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem területén több évtizede eredményesen végzett munkája elismeréseként.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal