Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Sokezer zalainak segített az „Út a munkaerőpiacra program”

2023.11.23. 13:54 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Közel 1800 fő szerzett valamilyen képesítést vagy tanúsítványt, és 7200 embernek sikerült munkát találnia Zala vármegyében a még 2015-ben indult „Út a munkaerőpiacra programnak” köszönhetően- hangzott el a projekt zárókonferenciáján.

Kép

A Nagykanizsán tartott eseményen elhangzott: 2010 óta a foglalkoztatottak száma Magyarországon 3.7 millióról 4.7 millió fölé emelkedett, mellyel sikerült elérni a kormány egyik fontos vállalását, mely szerint 10 év alatt egymillió új álláshelyet hoznak létre.

Ezekhez az intézkedésekhez kapcsolódott az „Út a munkaerőpiacra program”, melynek segítségével a 25 és 64 év közötti munkavállalók piacképes tudást szerezhettek és segítséget kaptak elhelyezkedésükhöz – mutatott rá Balogh László polgármester, aki a város nevében köszöntötte a projektben résztvevő cégek és képzőhelyek vezetőit.

Dávidné Gergál Rozália, a Zala Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője elmondta, a 254 milliárd forint összköltségvetésű országos programból 8.7 milliárd jutott Zalába azzal a céllal, hogy a 25-30 év közötti pályakezdőket, az alacsony iskolai végzettségűeket, az 50 év felettieket, a közfoglalkoztatásból kilépőket, valamint a tartósan munkanélkülieket visszasegítsék az elsődleges munkaerőpiacra. Ehhez többek között mentori szolgáltatást, tanácsadást, képzést, lakhatási támogatást biztosítottak, illetve a vállalkozóvá válást is támogatták- fűzte hozzá.

A konkrét eredményeket ismertetve Bujtor Anita projektmenedzser elmondta: a program keretében közel 9 ezer emberhez jutottak el, közülük közel 1800 fő szerzett valamilyen képesítést, vagy tanúsítványt és 7200 embernek sikerült munkát találnia, közülük 5600 főnek fél évnél hosszabb ideig volt szerződése.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal