Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tájékoztatás időpontfoglaló rendszer bevezetéséről

2023.07.04. 16:24 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Miniszterelnökség kezdeményezésére továbbfejlesztették a Kormányhivatali Központi Időpontfoglaló Alkalmazást (KHKIA). A KHKIA rendszer lehetővé teszi az ügyfelek számára az egyes ügykörökre történő előzetes bejelentkezést és időpontfoglalást az előzetesen kijelölt földhivatali, egészségpénztári ügyfélszolgálatokon, valamint a közlekedésfelügyeleti vizsgasorokon.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedésfelügyeleti vizsgasorok esetében az időpontfoglalás az ügyfelek számára kötelező, melyet tehát 2023. június 28-tól a https://khkia.kh.gov.hu oldalon, az ügyfélkapuval történő belépéssel elérhető internetes felületen keresztül lehetséges megtenni a Zalaegerszeg, Zrínyi út 101/a szám alatt működő vizsgaállomásra. A vizsgaállomáson jelenleg csak készpénzes fizetés lehetséges.

Fontos tudni továbbá, hogy a közúti járművek műszaki vizsgáztatására történt időpontfoglalás véglegesítése után nincs lehetőség a rögzített adatok módosítására, illetve a foglalás törlésére. Vizsgára kizárólag csak a foglaláskor berögzített alvázszámú járművel lehet megjelenni.

A „Közúti jármű forgalomba helyezésének engedélyezése 3,5 t felett” és a „Közúti jármű forgalomba helyezésének engedélyezése 3,5 t alatt” megnevezésű ügykörök esetében a foglalás véglegesítéséhez szükséges a forgalmi engedély minden lapjának, valamint a jármű tulajdonjogát igazoló dokumentumnak a feltöltése is. Új járművek esetében a forgalmi engedély helyett a jármű műbizonylatát, az úgynevezett CoC okmányt kell mellékelni. (Elfogadható formátumok: pdf vagy jpg kiterjesztés). Nem beazonosítható dokumentumok csatolása esetén a foglalás törlésre kerül.

Kérjük továbbá, hogy a műszaki vizsgálatra a jármű származási és tulajdonszerzési okmányait, valamint a műszaki igazolásait eredetiben szíveskedjenek magukkal hozni.

Zalaegerszeg, 2023. 06. 28.

Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály

Műszaki Engedélyezési Osztály

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal