Tájékoztató hivatásos gondnoki képzésről

2022.06.27. 11:14 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Zala Megyei Kormányhivatal kellő létszámú jelentkező esetén a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló 25/2003. (V.13.) ESzCsM rendelet 2. § (2) bekezdése alapján ebben az évben is megszervezi a hivatásos gondnokok képzését.

A képzés célja: Hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képzése, melynek keretében a cselekvőképességet részlegesen vagy teljesen korlátozó gondnokság alá helyezett természetes személyek személyi-és vagyoni jogaik megfelelő érdekvédelmének ellátáshoz szükséges ismeretek nyújtása.

A jogszabály alapján hivatásos gondnokká csak olyan nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű személy nevezhető ki, aki legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik és a hivatásos gondnoki képzésen eredményesen részt vett.

 

A képzés időtartama: 28 óra, amely az írásbeli vizsga 1 órás időtartamát is magában foglalja.

A képzés helye: 8900 Zalaegerszeg Bíró Márton utca 38.

 

A képzés tervezett időpontja: 2022. szeptember 26-27-28-29.

A vizsga tervezett időpontja: 2022. október 7.

 

A képzés díja: 25.000-30.000 Ft/fő, a jelentkezők számától függően.

 

A résztvevőket a Zala Megyei Kormányhivatal – az adott szakterületen gyakorlati tapasztalattal rendelkező- munkatársai készítik fel a vizsgára, illetve a gondnokok gyakorlati teendőire.

 

A képzésre jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet 2022. szeptember 10. napjáig kérünk megküldeni a középfokú, vagy felsőfokú végzettséget igazoló okirat másolatával együtt az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

  • Zala Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztálya 8900 Zalaegerszeg Pintér Máté utca 22.
  • szoc.gyam@zala.gov.hu e-mail címre.

 

A képzés részletes tematikájáról, a képzési díj befizetésének módjáról és az egyéb gyakorlati tudnivalókról a jelentkezőket 2022. szeptember 10. napját követően e-mailben tájékoztatjuk.

 

A képzéssel kapcsolatosan érdeklődni a 92/509-817 telefonszámon (ügyintéző Martonné Garányi Györgyi), vagy a szoc.gyam@zala.gov.hu e-mail címen lehet.

A jelentkezési lap a kapcsolódó anyagok alól tölthető le.

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal

Letölthető csatolmányok

Dokumentum (csatolmány)