Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tanévnyitó a Pannon Egyetemen

2022.09.13. 09:36 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudáshoz jutnak azok, akik a Pannon Egyetemen szereznek diplomát - hangsúlyozta dr. Molnárné dr. Barna Katalin oktatási rektorhelyettes a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának hétfői tanévnyitóján, ahol 120 elsőévest is köszöntöttek.

A diploma megszerzéséhez minden támogatást megad az intézmény, de a sikerhez a hallgatók aktivitása is szükséges – emelte ki a rektorhelyettes. 
Az itt megszerzett tudás a jövőnket, a túlélésünket biztosítja – hangsúlyozta az egyetemi központ főigazgatója, dr. Németh István, majd így folytatta: Azt ígérhetjük, hogy élvezetes módon, projektalapú oktatás révén közvetítjük önöknek a tudást az idei tanévben is. 


Dr. Palányi Ildikó, a gazdálkodási kar dékánja arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyorsan változó világ kikényszeríti a növekedésorientált szemlélet megváltoztatását is. Erre tekintettel kezdték el kutatni és fókuszba helyezni a vállalati fordulatkezeléseket. A kiszámíthatatlanság nehezíti a döntéshozatalt, megkívánja a gyors reagálást, a rugalmasságot. A Zöld Kampuszon már több mint egy évtizede a gyakorlatban is felkészítik a hallgatókat a felelős gondolkodásra – mondta. Mérföldkő a kar életében ez a nap, hiszen a mechatronikai, illetve gépészmérnök szak mellett idén elkezdődött a tesztmérnökök képzése, mégpedig projektalapon. Ezt dr. Horváth Krisztián, a mérnöki kar dékánhelyettese fogalmazta meg. Dr. Süle Zoltán, a műszaki informatikai kar dékánja pedig arról számolt be, hogy a Pannon Egyetem műszaki informatikai karára felvett 346 elsőéves hallgató közül 34 fő kezdi meg tanulmányait Zalaegerszegen.


A hallgatókat Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mellett dr. Sifter Rózsa főispán is személyesen köszöntötte.
Jóleső érzés, hogy együtt láthatjuk azt a hallgatói kört, amelynek tagjai a tanulást, ismereteik bővítését választották, akik azért vannak most itt, hogy ezen az egyetemen az évek során olyan tudással gazdagodjanak, amelyet az általuk választott – remélhetőleg magyarországi - munkahelyeken kamatoztatni tudnak majd a jövőben- hangsúlyozta a Főispán, majd hozzátette: fontos, hogy olyan fiatalok hagyják el iskoláinkat megfelelő kompetenciákkal és intelligenciával felvértezve, akik saját tudásukkal építeni szeretnék a nemzetet, akik számára érték az, hogy ide születtek, itt van a családjuk, itt élnek a barátaik. Úgy gondolom, hazánk fejlődését elősegíteni valamennyiünk közös érdeke, felelőssége és kötelessége.


A tanévnyitó ünnepségen nyújtották át négy hallgatónak a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ösztöndíját is. Az elsőévesek az eskütételt követően elültették az évfolyam fáját, jelképezve az összetartozást, az egyetemhez kötődést, valamint a Zöld Kampusz fenntarthatósági törekvéseit is.
 

Forrás: Zalai Hírlap/ Zala Megyei Kormányhivatal, Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal