Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

A térségi fejlesztések stratégiájáról tartottak fórumot a megyeházán

2022.12.01. 16:18 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A nyugat-magyarországi térség gazdaságában meghatározó súlyú a járműipar, emiatt fokozottan kitett a piaci folyamatoknak.

Egyebek mellett ezt fogalmazta meg Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos november 30-án, a zalaegerszegi megyeházán, államigazgatási, települési és gazdasági vezetők részvételével tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Mint mondta, konkrét fejlesztési irányt nem határoznak meg a települések, illetve a térség fejlesztéséért felelős vezetők számára, de az látható, hogy a stratégia meghatározásakor a járműipar mellett más gazdasági területekre is fókuszálni kell – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Ehhez kapcsolódva dr. Pál Attila, a tíz éve terület- és településfejlesztési feladatokat is ellátó megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke kiemelte, a megye gazdaságfejlesztési programjába bekerülnek a Zalára megfogalmazott hosszú távú elképzelések is, melyben komoly szerepet szánnak a turizmusnak, illeszkedve az északnyugat-magyarországi fejlesztésekhez, majd hangsúlyozta: ezek a fejlesztések nem állhatnak meg, mert ezen beruházások is alapjai a munkahelyek megtartásának, újak létrehozásának, így a magyar családok anyagi biztonságának.

A találkozón a területfejlesztés szakpolitikai irányairól Márkus Ferenc, a Miniszterelnökség területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős helyettes államtitkára tartott előadást.

A fórumon dr. Sifter Rózsa, Zala megye főispánja, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere és Balogh László Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere is személyesen vettek részt.

Forrás: Zala Megyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap