Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tűzifát ajándékoztak Zajkon három rászoruló családnak

2023.02.09. 10:28 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Kertész Tímea és két gyermeke egy köbméter konyhakész téli tüzelőt és ajándékcsomagot vehetett át szerdán a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnökétől, dr. Sifter Rózsa főispántól és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőtől.

A dél-zalai település polgármestere, Grózner Tiborné a főispánnak és Cseresnyés Péternek is köszönetét fejezte ki a szociálisan rászorulóknak szánt felajánlásért, ugyanis a mostani családon kívül még további kettőt láthattak el tűzifával. Az energiaválság közepette az önkormányzat is igyekezett segíteni a 245 fős falu rászorulóinak, tüzelővel, ajándékcsomagokkal és odafigyeléssel.

Bő tíz éve indult a kezdeményezés, amely a Zala Vármegyei Kormányhivatal koordinálásával valósul meg – mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. – Köszönet jár a zalaegerszegi Omega GM Kft. önzetlen felajánlásának is, a társaság évente 3 millió forinttal támogatja ezt az akciót, és ingyen szállítják ki a helyszínekre a tüzelőt. Öröm, hogy a választókörzetemben öt településen 20 család kaphatott ebből az adományból, amely mindenütt nagyon jól jött – tette hozzá.

Kertész Tímea boldogan fogadta a teherautót. Kitárta az udvar kapuját és amikor meglátta, hogy a fa felhasogatva érkezett, megnyugodott, hiszen párjának ezzel már nem kell dolgoznia. Úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi tüzelőmennyiségükkel együtt az idén már nem lesz probléma befűteni.

Idén a vármegye harminc településén 62 család jut ilyenformán tűzifához – vette át a szót dr. Sifter Rózsa. A főispán elmondta: a területek országgyűlési képviselőire, valamint a polgármesterekre számítunk a jövőben is. Az elmúlt tizenegy év alatt 760 családot támogathattunk egy-egy köbméter felvágott tűzifával, melynek értéke egyenként 48 ezer forint. Most Zajkra ajándékot is hoztunk a két gyermeknek és a hamarosan megszületendő harmadiknak is – zárta szavait a főispán.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zalai Hírlap