Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Ünnepség a magyar sajtó napja alkalmából

2024.03.18. 10:50 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A magyar sajtó napja alkalmából szervezett sajtóreggelit március 14-én a zalai sajtóorgánumok képviselőinek a Zala Vármegyei Kormányhivatal, Zala Vármegye Önkormányzata, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége és a Zalaegerszegi Tankerületi központ.

A zalaegerszegi ünnepségen az egybegyűlteket Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte, melynek során elismerését fejezte ki a zalai sajtó munkatársainak a vármegyét szolgáló tevékenységükért. Hangsúlyozta, 1848 forradalma az újrakezdés, a szabadabb élet jelképe, mely a gyarapodás ígéretét hordozta magában.

Az eseményt szervező vármegyei szervezetek nevében Takács Ottó tűzoltó alezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szólt arról, hogy a hajdani 12 pont is elsőnek sorolta a sajtószabadságot, a cenzúra eltörlését, a mai világban pedig még fontosabb a hiteles, tényeken, pontos információkon alapuló tájékoztatás. "A legtöbb tüzet Önök oltják el'", emelte ki az igazgató, utalva arra, hogy a katasztrófavédelem munkájáról szóló tudósítások megelőzhetik a további káreseményeket.

A zalai média képviseletében Hársfalvi Ákos, a Keszthelyi Televízió felelős szerkesztője Pulitzer József gondolatait idézte, amikor a rövid, gyors, pontos hírszolgáltatást emelte ki, mint a mai kornak a médiával szemben támasztott legfőbb követelményét. Ehhez felkészült újságíró és partnerség kell, ezért a magyar sajtó napja a hírforrások, az információgazdák és a sajtó jó együttműködésének a napja is – hangsúlyozta a főszerkesztő. 

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal