Vállalkozásfejlesztési iroda nyílt Zalaegerszegen

2024.06.14. 12:16 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Ünnepélyes keretek között átadták a Vállalkozók Országos Szövetsége vállalkozásfejlesztési irodáját szerdán, Zalaegerszegen. Az avatáson részt vett dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja is. Az új irodában együttműködési megállapodást írt alá a VOSZ zalai szervezetének elnöke és a NAV Zalai Vármegyei Adó és Vámigazgatóság igazgatója.

Kép
VOSZ, Zalaegerszeg, vállalkozás, Balaicz, Sifter, Vigh, Eppel,

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az elmúlt időszakban egyre erősebb és látványosabb stratégiát folytatva olyan szervezetté vált, amelyikkel nemcsak érdemes, de valóban érdekes is együtt dolgozni. Ezt Balaicz Zoltán polgármester fogalmazta meg köszöntőjében a Göcsej Üzletházban. A VOSZ fontosnak tartja a vállalkozói érdekek képviseletét, valamint a különböző oktatási intézményekkel, önkormányzatokkal való kapcsolattartást. Ebből olyan szövetség tud kialakulni, ami a helyi gazdaságfejlesztések motorjává tudja tenni ezt az összefogást. Ennek fontos eleme a vállalkozásfejlesztési iroda, mondta.

A kormányhivatal létrejötte óta szolgálja az állampolgárokat, a vállalkozókat, akiket mostantól ez aziroda is segít, fogalmazott köszöntőjében dr. Sifter Rózsa főispán. A kormányhivatal együttműködik a munkahelyteremtő beruházások létrehozásában, segíti a vállalkozókat a hatósági eljárásokban. Kitért arra is, hogy nyitottan tekint az új iroda nyújtotta együttműködési lehetőségek elé.

Zalaegerszeg mintaváros lett, ehhez hozzájárultak a vállalkozások is, mondta Vigh László országgyűlési képviselő. A sikerhez sokak összefogásra, együttműködésére van szükség, és ebben továbbra is számítanak a vállalkozókra, fűzte hozzá.

Eppel János, a VOSZ elnöke emlékeztetett rá, a szervezet alapítója, Demján Sándor már 25 éve szorgalmazta az országos hálózat kiépítését. Idén pedig minden vármegyében lesz vállalkozásfejlesztési iroda, mondta.

Az álom beteljesülése ez a nap, fogalmazott Balogh Ádám, a VOSZ zalai szervezetének elnöke a megnyitó kapcsán, és kiemelte, ez iroda kapocs, amely összeköti a vállalkozókat.

Az iroda megnyitása alkalmából együttműködési megállapodást írt alá Balogh Ádám és dr. Kaszás Anita, a NAV Zalai Vármegyei Adó és Vámigazgatóság igazgatója. Utóbbi köszöntőjében elmondta, ez a megállapodás lehetőség nyújt számukra, hogy a vállalkozók széles tömegéhez eljuttassák az adózással kapcsolatos ismereteket, jogszabály-módosításokat. Ezzel, szolgáltató adóhatóságként, az önkéntes jogkövetésre ösztönözve próbálják a legolcsóbb módon beszedni a költségvetési forintokat. Az információk átadásán túl az adóhatóság várja a vállalkozóktól a jogszabály-módosításokra vonatkozó ötleteket is. Az adóhatóság ellenőrzési tapasztalatainak megosztása is hasznos lehet a vállalkozók számára, mert ezzel kiküszöbölhetők bizonyos hiedelmeken alapuló rossz gyakorlatok. A VOSZ etikai alapjai révén az a testület, ahol leginkább várható az adózási szabályok betartása, ezért bizalommal lehet hozzá fordulni, zárta szavait a NAV-igazgató.

Forrás: Zalai Hírlap/Zala Vármegyei Kormányhivatal