Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Wass Albert-estet tartottak a nagykanizsai Medgyaszay Házban

2024.09.25. 15:38 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

A Magyar Kormánytisztviselői Kar (MKK) Zala Vármegyei Területi Elnöksége és a Bánffy György Kulturális Szalon közös rendezvényén Benkő Péter és Ferenczi Attila színművész vitte közelebb az erdélyi magyar író, költő prózai munkásságát a közönséghez.

Kép
Wass Albert-est 2024 Nagykanizsa MKK

A kormánytisztviselők számára tartott szeptember 24-ei rendezvényt dr. Józsa Zsanett, az MKK Zala vármegyei területi alelnöke nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy a Kar tevékenységének fontos része a magyar kultúra terjesztése és népszerűsítése a kormánytisztviselők között.

Az este folyamán részletek hangzottak el a Te és Világ, a Tizenhárom almafa című művekből, Wass önéletrajzi írásainak kevésbé ismert szakaszaiból, novellák Szent László királyról vagy a tordai hasadék kialakulásáról. Nem maradtak ki ikonikus versei sem, mint például: Üzenet haza, A hontalanság hitvallása vagy a Bujdosó imája. A közönség ezen kívül részleteket láthatott ifj. Szalai Róbert: A fenyőktől a pálmafákig című portréfilmjéből is.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal