Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

„Zala Vármegye Védelméért” díjazták dr. Kovács Ferencet

2024.03.04. 14:40 | Zala Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Kovács Ferenc ezredes kapta idén a Zala Vármegye Védelméért emlékplakettet. Az országosan egyedülálló módon pénzjutalommal is járó díjat 2020-ban a vármegyei Védelmi Bizottság alapította, azon természetes és jogi személy, vagy szervezet részére, aki vagy amely Zala vármegye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában a legkiemelkedőbben helytáll.

Kép
Dr. Kovács Ferenc ezredes, Zala Vármegye Védelméért emlékplakett

Dr. Kovács Ferenc március 4-én vette át az elismerést dr. Sifter Rózsa főispántól, a Védelmi Bizottság elnökétől. A díjazott a Pécsi Tudomány Egyetem Jogtudományi Karánák elvégzése után a 7. Légvédelmi Rakéta Ezred jogi és igazgatási főtiszti beosztását látta el, ekkor már őrnagyi rendfokozatban. 2012 óta a Keszthelyi Helyi Védelmi Bizottság elnökhelyettesi posztját tölti be. Ebben a munkakörében jól tudta kamatoztatni korábbi több évtizedes katonai igazgatási tapasztalatait, ezzel segítve a helyi védelmi bizottság elnökének munkáját.

Az elmúlt évtizedben számtalan alkalommal bizonyította rátermettségét, például a 2013-as dunai árvíznél. 2019. április 1-től a Katonai Igazgatási Összekötő Osztály Osztályvezetőjeként koordinálja és a segíti a vármegyei  helyi védelmi bizottságok honvédelmi elnökhelyetteseinek munkáját, valamint szükség esetén ellátja a zalaegerszegi és a keszthelyi kolléga helyettesítését is.

Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal